Ochrana osobních údajů - GDPR

Dne 25. května 2018 vstoupilo v účinnost Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC-VRATISALVICE NAD NISOU, příspěvková organizace, jako správce a zpracovatel osobních údajů za účelem naplnění zásady transparentnosti ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen GDPR) informuje o základních aspektech zpracování osobních údajů, která probíhají v rámci činností naší organizace, o právech subjektů údajů a způsobech jejich uplatnění.

Správce osobních údajů:


Název organizace

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC-VRATISALVICE NAD NISOU, příspěvková organizace

Sídlo organizace

Nad Školou 278, Liberec 30, 643 11

46746145
Kontaktní telefon 482323263
Kontaktní e-mail skola@zs.vratislavice.cz
Elektronická podatelna  
ID datové schránky

9jjmn5p

Web www.zs.vratislavice.cz


Pověřenec pro ochranu osobních údajů:


V souladu s článkem 37 odst. 1 písm. a) GDPR správce osobních údajů zřídil funkci pověřence (DPO – Data Protection Officer).


Titul Ing.

Jméno

Zbyněk

Příjmení

Vavřina
Kontaktní telefon +420 602 423 675
Kontaktní e-mail vavrina.gdpr@gmail.com


Hlavním úkolem pověřence je monitorování souladu zpracování osobních údajů s povinnostmi vyplývajícími z GDPR, provádění interních auditů, školení pracovníků a celkové řízení agendy interní ochrany dat správce osobních údajů.

Mezi další úkoly Pověřence náleží např.:

  • poskytování informací a poradenství správci a zaměstnancům správce, kteří se na zpracování osobních údajů podílejí,
  • monitorování souladu činností správce s GDPR,
  • poskytování poradenství na vyžádání, pokud jde o posouzení vlivu na ochranu osobních údajů,
  • spolupráce s Úřadem pro ochranu osobních údajů,
  • působení jako kontaktní místo pro subjekty údajů,
  • zpracování doporučení v oblasti úprav interních předpisů (směrnic),
  • realizace školení zaměstnanců, kteří provádějí zpracování osobních údajů,
  • poskytování metodické pomoci při realizaci inventury zpracování osobních údajů,
  • poskytování metodické pomoci při zpracování analýzy rizik,
  • poskytování metodické pomoci při návrhu technických a organizačních opatření v rámci nápravných opatření,
  • poskytování metodické pomoci při jednání s dodavateli software či technologií dotýkajících se problematiky zpracování osobních údajů.

Vratislavice Liberecký kraj